Omslag.jpg
bni spread.jpg
spread bni 2.jpg

Vijftig jaar BNI

2018

 

'BNI is opgericht op 8 juni 1968 en om dat te vieren is onderzoeker Ilja Meijer in het archief van de BNI gedoken, dat ondergebracht is bij Het Nieuwe Instituut. Met behulp van een bijdrage van het Stimuleringsfonds was het mogelijk het onderzoek te laten uitvoeren.' - BNI

Deze jubileumuitgave, in de vorm van het vierjaarlijkse tijdschrift van de BNI genaamd Intern, is het resultaat van een half jaar onderzoek naar de archieven van de BNI en verschillende interviews met interieurarchitecten en (oud-)BNI-leden.

 

Het bestaat uit twee grote essays - een over 50 jaar van de beroepsvereniging en de ander over 50 jaar ontwikkelingen in de interieurarchitectuur - en een tiental case studies van interieurarchitectuur verspreid over de onderzochte periode. Ook is er een interview met de huidige voorzitter Jeroen van Dijk in te lezen: naast de gesponsorde content is dit het enige wat ik niet heb aangeleverd.

Ik hoop dat de uitgave interieurarchitecten, studenten, onderzoekers e.a. inspireert om actief stil te staan bij de meest 'jonge' geschiedenis van het interieur en verder historisch onderzoek naar het moderne erfgoed helpt te stimuleren.

Uitgave

Beroepsvereniging Nederlandse Interieurarchitecten

Elma Uitgeverij

 

Eindredactie

Bureau Bax

Auteur en onderzoeker

Ilja Meijer

Beeldredactie

Ilja Meijer